Közlemény: A Keler 2023. április 26-tól megszünteti LEI-szolgáltatásait.
LEI-megújítási lehetőségeket keres? Magyarországon jelenleg minden harmadik LEI-t a RapidLEI bocsátja ki. 5-csillagos ügyfélszolgálatunkkal és alacsony árainkkal szívesen segítünk.

Szerezze meg LEI-kódját még ma

Gyorsabb, egyszerűbb LEI-regisztráció a világ legnagyobb LEI-kibocsátójától. Szerezze meg jogalany-azonosító kódját mindössze néhány perc alatt.


RapidLEI-t használó, ellenőrzött szervezet

#1 LEI-kibocsátó
a kezelt LEI-kódok alapján

#1 Adatminőség
egy globális LEI-kibocsátótól

GLEIF Accredited

Kezdjen hozzá. LEI-regisztráció magyar szervezetek számára még ma

ELLENŐRZÖTT SZERVEZETEK | ALAPOK | TRÖSZTÖK

1 év

70€

ALACSONY KÖLTSÉG

3 év

200€

5% MEGTAKARÍTÁS

5 év

315€

10% MEGTAKARÍTÁS

Válassza a több évre szóló opciót, hogy elkerülje a LEI elévülésének kockázatát.

A világ legnépszerűbb LEI-kibocsátójánál történő LEI-regisztráció előnyei

LEI enterprise

Átlátható, többéves árképzés

A LEI-k ára mindössze évi 60$-tól kezdődik, alacsony árakkal és többéves kedvezményekkel, csoportos vásárlási kötelezettség nélkül.

LEI for Banking

Gyors, egyszerű, automatizált

Az automatizált igénylési folyamaton keresztül történő, éjjel-nappal, akár hétvégén is történő kibocsátás lehetővé teszi, hogy a LEI-k percek alatt kibocsátásra kerüljenek.

Certificate Authority LEI

Támogatás, biztonság, megbízhatóság

A regisztrációt támogató szakértői személyzet és a rugalmas RapidLEI-infrastruktúra biztonságot és megbízhatóságot nyújt a nagyszabású LEI-kibocsátásokhoz.

vLEI GLEIF RapidLEI

Hatékony eszközök a kockázat minimalizálására

A többéves LEI-k automatikusan megújulnak, így elkerülhető a lejárati kockázat; az EnterpriseLEI portálja pedig teljes LEI-életciklus-menedzsmentet biztosít.

RapidLEI customers

Client Services LEI Management

5-csillagos ügyfélszolgálat

A LEI megújítása, vagy a lejárat után történő újraaktiválása igen sürgős. Ügyfélszolgálati csapatunk készséggel áll rendelkezésére, amikor a legnagyobb szüksége van rá, akár hétvégén is. A csapat hihetetlenül jártas a szervezetellenőrzésben és a LEI-ökoszisztémában, és a LEI regisztrációs folyamatának bármely szakaszában tud segíteni Önnek.

Tudásbázis meglátogatása
Ügyfélszolgálat
Videók és podcastok
Útmutatók és infografikák

ÍGY MŰKÖDIK A RAPIDLEI MAGYARORSZÁGON

A RapidLEI teljesen automatizált, így megkönnyíti a LEI-kód hatékony regisztrálását, kezelését és használatát. Nincs szükség papíralapú űrlapok kitöltésére, nyomtatásra, kézi aláírásra és szkennelésre, így több időt fordíthat vállalkozása működtetésére!

Start typing your Organization name

HOZZA LÉTRE BIZTONSÁGOS LEI-FIÓKJÁT

Első lépésként hozzon létre egy LEI-kezelői fiókot. A számlanyitáshoz csak a nevére és az e-mail címére van szüksége, mi pedig minden LEI-jét biztonságban tartjuk.

Electronically sign in browser

EZUTÁN MEGKERESSÜK AZ ÖN JOGI SZEMÉLYÉT

Indítsa el a regisztrációt a jogi személy nevének beírásával, és mi valós időben rákeresünk a helyi magyar cégjegyzékekre, hogy megtaláljuk a cégét. Automatikusan kitöltjük a szükséges referenciaadatokat, hogy megkönnyítsük a dolgát.

LEI is published to GLEIF database

A BEJEGYZETT LEI-T NYILVÁNOSSÁGRA HOZZUK

A legtöbb LEI-regisztráció automatikusan ellenőrzött, így amint megkapja az újonnan kiadott LEI-számát, azt közzéteszik a globális LEI-indexben – az összes jogalany-azonosító globális könyvtárában.

Mi az a jogalany-azonosító?

LEI Everywhere for Banks

A LEI-k a G20-ak által jóváhagyott azonosító kódok, amelyek nyilvánosan elérhető, ellenőrizhető forrást biztosítanak arra vonatkozóan, hogy “ki kicsoda” (szervezetazonosság) és “ki kinek a tulajdona” (szervezetcsoport-struktúrák). A rendszert a Globális Jogalany-azonosító Alapítvány (GLEIF) működteti. Egyes szervezetek korlátozott számban LEI-kibocsátókká válhatnak (mint például az Ubisecure RapidLEI), miután szigorú akkreditációs eljáráson estek át.

Miért van szükségem jogalany-azonosítóra?

Why do I need an LEI?

Több mint 2,3 millió olyan szervezet létezik, amely már rendelkezik jogalany-azonosítóval, és ezáltal a globális LEI-rendszer – a jogalanyok nyilvánosan elérhető, élő és ellenőrizhető adatbázisa – részének tekinthető. A szabályozásoknak való megfelelés, a személyazonosságukba vetett bizalom kialakítása és a legitimitásuk megerősítése érdekében fontos, hogy a szervezetek rendelkezzenek LEI-vel. A LEI-ket számos B2B Know Your Customer (KYB) és onboarding-folyamatban használják.

Milyen jogszabályok írják elő a LEI-t?

LEI Regulation

A pénzügyi válságot követően a G20-ak, a Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB) és a szabályozó testületek világszerte bevezették a LEI-ket, hogy nagyobb átláthatóságot biztosítsanak a pénzügyi piacokon. Jelenleg több mint 300 jogszabály és nemzetközi szabvány (ISO) írja elő vagy kéri a LEI-k használatát a jogalanyok átláthatóságának megállapítása, a kockázatok értékelése és a piaci manipuláció megelőzése érdekében.

Jogalany-azonosító – Gyakran ismételt kérdések

MIÉRT KELL RAPIDLEI-FIÓKOT LÉTREHOZNOM?

A LEI egy érték, amelyet megfelelően és biztonságosan kell kezelni. A LEI megszerzésének első lépése a fiók létrehozása, amelyhez csupán a nevére és az e-mail címére van szükség. Fiókja lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással megújítsa LEI-jét, és gyorsan igényelhessen további LEI-ket csoportos vállalatok számára.

MIÉRT OLCSÓBBAK A RAPIDLEI ÁLTAL KIBOCSÁTOTT LEI-K A TÖBBI KIBOCSÁTÓHOZ KÉPEST?

Annak érdekében, hogy a világ összes szervezete LEI-kódot kaphasson, egy skálázható LEI-kibocsátó platformra van szükség. Mi egy olyan megoldást dolgoztunk ki, amely automatizálja a LEI-igénylési folyamatot azáltal, hogy valós időben kapcsolatot teremt a világméretű cégnyilvántartásokkal. Ez gyorsabbá teszi a kérelmeket, és jelentősen csökkenti a működési költségeket. Ezeket a megtakarításokat továbbadjuk Önnek, mivel a LEI-ket sokkal olcsóbban biztosítjuk, mint bármelyik versenytársunk.

AKKREDITÁLT, ELISMERT LEI-KET BOCSÁT KI A RAPIDLEI?

A RapidLEI egyike a mintegy 30 akkreditált LEI-kibocsátónak, más néven LOU-nak (Local Operating Unit). A RapidLEI-t 2018 júniusában akkreditálták, és azóta olyan szervezetek mellett foglalunk helyet, mint a Bloomberg LEI, a DTCC (GMEI Utility LEI) vagy az LSEG (London Stock Exchange Group) brit LEI-kibocsátó. Regisztrációs, megújítási és egyéb LEI-szolgáltatásokat nyújtunk a LEI-t használni kívánó jogi személyek részére.

KI AZ A GLEIF?

A Globális Jogalany-azonosító Alapítványt (Global LEI Foundation – GLEIF) a Pénzügyi Stabilitási Tanács és a G20-ak hozták létre 2014-ben. A GLEIF feladata a LEI bevezetésének és használatának támogatása.

MILYEN GYORSAN NÖVEKSZIK A RAPIDLEI?

2018-as indulása óta a GLEIF folyamatosan a RapidLEI-t ismerte el a leggyorsabban növekvő LEI-kibocsátóként. A RapidLEI az új LEI-kibocsátók közül az első számú kibocsátó világszerte, és az adatminőség tekintetében is az első helyen áll. A RapidLEI, a DTCC (GMEI Utility LEI) és a Bloomberg LEI által kibocsátott LEI-k növekedési és adatminőségi statisztikáit a rapidlei.com/stats rapidlei.com/stats oldalon követheti nyomon.

CÉGNEK KELL LENNEM AHHOZ, HOGY LEI-T IGÉNYELHESSEK?

LEI-számok bejegyzett cégek és leányvállalatok, nonprofit szervezetek, egyéni vállalkozók, nemzetközi fióktelepek, alapok és trösztök számára adhatók ki.

MENNYI IDEIG TART A LEI-REGISZTRÁCIÓ?

A RapidLEI platform automatizálás segítségével teszi gyorsan és egyszerűen elvégezhetővé a LEI-igénylési folyamatot. Számos LEI-t percek alatt kiállítunk, de ha a vállalati azonosítási adatok további személyes ellenőrzésre szorulnak, akkor a folyamat valamivel tovább tarthat. Ilyen esetben is mindössze néhány óra alatt, és szinte mindig a kérelem benyújtásának napján állítjuk ki a LEI-t.

MÁR VAN LEI-M, HOGYAN HOSSZABBÍTHATOM MEG A RAPIDLEI SEGÍTSÉGÉVEL?

A LEI-t csak a LEI-t kezelő LOU újíthatja meg. Ha egy már meglévő LEI-t szeretne megújítani a RapidLEI-vel, akkor azt először át kell vinnie a RapidLEI-hez. Ez egy egyszerű folyamat, amelynek során webes űrlapjaink végigvezetik Önt a lépéseken (kattintson a LEI-transzfer folyamatához)

HONNAN TUDHATOM MEG, HA A LEI-M LEJÁRT, INAKTÍV VAGY ÉRVÉNYTELEN?

Az aktuális státusz kiderítéséhez használhatja LEI-kereső LEI-kereső eszközünket. Az ellenőrzés során kapcsolatot teremtünk a globális LEI-index-szel, és a státusztól függően rendszerünk segít megújítani, regisztrálni vagy gyorsan újraaktiválni egy lejárt LEI-t (kattintson a lejárt LEI-kkel kapcsolatos sürgős kérdésekhez).

KI AZ AZ UBISECURE?

Az Ubisecure egy személyazonossági technológiai szolgáltató, valamint a RapidLEI mögött álló GLEIF-akkreditált szervezet. SaaS, felhőalapú megoldásokat és helyi szoftvereket fejlesztünk az azonosság- és hozzáférés-kezeléshez. A LEI-kódok központi szerepet játszanak elképzelésünkben, miszerint biztonsági és személyazonossági szolgáltatásokat nyújtunk a vállalati személyazonossági ágazat terén. Irodáink az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Svédországban és Németországban találhatók.

RENDELKEZIK-E A RAPIDLEI HELYI PARTNEREKKEL?

LEI-kódokat vásárolhat közvetlenül a RapidLEI-től, vagy akár a több tucatnyi tanúsított regisztrációs ügynökpartnerünkből álló globális hálózatunkból is. A RapidLEI partnerközpontú megközelítést alkalmaz, és csak olyan regisztrációs ügynökpartnerekkel dolgozik együtt, akik helyi szakértelmet nyújtanak, például nyelvi támogatást, szabályozási ismereteket, valutatámogatást és egyebeket.

A RapidLEI partnerjegyzékében megtalálhatja az Ön országában működő helyi partnereket.

Ha regisztrációs ügynökké szeretne válni, forduljon a LEI Partner Teamhez.

Introduction to LEIs video

MEGTEKINTÉS: A LEI-k és a RapidLEI bemutatása

Get LEI quickly video

MEGTEKINTÉS: 99 másodperces LEI-regisztráció